Заполните простую форму и наш менеджер Вам перезвонит

      Оставьте заявку, мы отправим прайс Вам на почту

      Блог

      Ключові стилі у боксі

      Сьогодні бокс – це вид спорту, займатися яким почесно і престижно!

      Iснує кілька ключових боксерських стилів, про які обов’язково варто дізнатися .

      Аутфайтер- стиль особливо поширений в вагових категоріях вище середньої, де спортсмени мають високий зріст і відповідно довгі руки. Для аутфайтера характерно ведення поєдинку на великій дистанції, він технічний і швидкий, легко переміщується, не підпускаючи до себе супротивника. Головний інструмент аутфайтера – джеб далекою рукою, правою він підсилює захист і пробиває тільки стовідсоткові удари. Яскравими прикладами в цьому стилі є Рой Джонс і Мохаммед Алі.

      Боксер-панчер – стиль середньої дистанції, він не так рухливий, як аутфайтер, але не менш точний і технічний. Особливість такого боксера – виняткова фізична сила і витривалість, адже його мета – якомога швидше відправити противника в нокаут. Для цього боксер-панчер працює стабільними комбінаціями і сильними одиночними ударами.Прикладом такого стилю Майк Тайсон (в молодості) і Шугар Рей.

      Інфайтер- зазвичай це невисокі рухливі боксери з не дуже довгими руками. Завдання – якомога швидше зблизитися з суперником і приголомшити його градом технічних комбінацій.Інфайтери рухливі і витривалі, за рахунок невисокого зросту часто «пірнають» під удари противника, щоб зблизитися. Витримують сильні атаки, відрізняються різкими вибуховими комбінаціями. Прикладом є Олександр Повєткін і легендарний Джо Фрейзер.

      Слаггер -основні атаки виконуються хуками і аперкотами.Цей стиль найчастіше беруть на озброєння боксери поважного віку з великим досвідом але якi не мають достатньої швидкості, щоб обігравати молодших суперників. Вони ніколи не атакують бездумно, не дивлячись на низьку рухливість, відрізняються винятковою силою, витривалі. Прикладами є Джордж Форман (під кінець кар’єри) і Роккі Марчіано.

      Контрпанчер- технічний стиль, який пропонує динамічні поєдинки.
      Контрпанчер витривалий, техніка, швидкість і рефлекси у такого боксера на вищому рівні, його складно перемогти.Найяскравіші представники цього стилю – Флойд Мейвезер і Кріс Берд

      Поделиться:
      Назад 19.02.2021